Doležal rokuje v Dubaji aj o možnostiach rozvoja železničnej a leteckej dopravy

O možnostiach rozvoja železničnej, leteckej dopravy, ako aj o investičných príležitostiach na Slovensku rokuje minister Andrej Doležal spolu so šéfom rezortu hospodárstva Richardom Sulíkom v Dubaji. Dôležitou témou pre ministra Doležala je aj pripravovaná výstava Expo Dubaj, ktorá sa bude konať od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022.

03.05.2021 14:27
debata (8)

Ako uviedol pre agentúru SITA hovorca ministerstva dopravy Ivan Rudolf, rezort sa zúčastní na výstave s národným stánkom v gescii sekcie cestovného ruchu, ktorý bude situovaný v areáli Slovenského pavilónu počas tematického týždňa Health & Wellness. Najatraktívnejším produktom cestovného ruchu, ktorý chce ministerstvo dopravy prezentovať, je kúpeľníctvo, zdravotný cestovný ruch v liečebných kúpeľoch a slovenské minerálne vody, ktoré sú v regióne krajín perzského zálivu veľmi žiadané.

Ministri Doležal a Sulík majú v Dubaji okrem iného rokovať s ministrom hospodárstva Spojených arabských emirátov Abdulla Bin Touq Al Marri-m a emirátskou administrátorkou, štátnou ministerkou a výkonnou riaditeľkou Výberovej komisie Svetového Expo Dubaj 2020 Reem Ebrahim Al Hashimi.

Organizátori výstavy Expo Dubaj predpokladajú návštevnosť v počte 25 až 30 miliónov návštevníkov, pričom z nich bude minimálne 70 percent zahraničných. Slovenský pavilón očakáva návštevnosť v počte okolo 3 miliónov návštevníkov. Cieľom slovenskej expozície je sprostredkovať interaktívnu zážitkovú návštevu slovenského pavilónu a predstaviť technológie a inovácie v oblasti mobility.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #železničná doprava #andrej doležal #expo Dubaj