Do Chorvátska po železnici? Cez leto tam budú premávať aj slovenské vlaky

Cez leto bude do Chorvátska premávať aj Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB). Vlaky budú vyrážať z Bratislavy priamo do Splitu. Spoločnosť bude ponúkať aj možnosť, zobrať si so sebou auto či motorku.

22.04.2021 09:57
debata (5)

Pravidelné vlakové spojenie so službou prepravy osobných automobilov bude fungovať od júna 2021. Z hlavného mesta do chorvátskeho letoviska bude vlak odchádzať od 18. júna do 10. septebra tohto roka. Vlaky budú z Bratislavy odchádzať vždy v utorky a piatky o 15:51. V opačnom smere zo Splitu do Bratislavy budú premávať od 19. júna do 11. septembra tohto roka v stredy a v soboty o 16:48.

„Verím, že situácia sa aj vďaka vakcinácii a čoraz lepším poznatkom o koronavíruse zlepší a tohtoročná letná sezóna už bude zahraničným dovolenkám priať. Slováci milujú Chorvátsko, radi by sme im vyšli v ústrety a dostali ich do obľúbených destinácií pohodlne a tak, aby mohli priamo na mieste využívať aj vlastnú dopravu,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

ZSSK, vlak, zeleznice, IC,stanica Čítajte viac ZSSK v poslednom desaťročí nakúpila neefektívne vozidlá za vyše miliardu eur, tvrdia analytici

Vlak bude mať na prepravu vozidiel kamapitu desať miest. V súprave by mali byť klimatizované klasické vozne a lôžkové vozne. V cestovnom lístku v lôžkovom vozni bude zahrnutý aj uvítací nápoj a raňajky. Počas celej prepravy bude už tradične vo vlaku možnosť zakúpiť si tiež občerstvenie a nápoje.

Železničná stanica i terminál vykládky automobilov sú v Splite lokalizované priamo v centre mesta oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy. Predpredaj lístkov je už spustený na všetky dátumy jazdy vlaku. Ceny za prepravu sa začínajú od 29,90 eura.

Najdrahší lístok za samostatné lôžko stojí necelých takmer 140 eur, za prepravu auta si spoločnosť pýta od 109,9 eura.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #železnica #Chorvátsko #ZSSK #letná dovolenka