Gastrosektor podľa Doležala čaká už len na peniaze. Matovičov rezort tvrdí, že ich už poslal

Pre spustenie druhej etapy schémy pomoci pre gastrosektor a oblasť cestovného ruchu sa čaká už len na peniaze od ministerstva financií. Na sociálnej sieti o tom informoval minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

19.04.2021 15:32 , aktualizované: 15:59
debata (5)

„Registrujem veľa otázok, kedy konečne spustíme druhú etapu schémy pomoci pre gastro a cestovný ruch. Vec sa má tak, že sme si za Ministerstvo dopravy a výstavby SR urobili domácu úlohu, čiže všetky potrebné technikálie,“ napísal minister. Doležal tvrdí, že schému už schválil aj Protimonopolný úrad. Rezort dopravy má tiež pripravený formulár i videonávod pre žiadateľov.

kaviareň, reštaurácia, terasa, rúško Čítajte viac Gastrosektor bol oklamaný, ohlásená pomoc je stále nedostupná, tvrdí iniciatíva 10 pre gastro

Ministerstvo dopravy podalo žiadosť na rezort financií o rozpočtové opatrenie. „Inými slovami, čakáme už len na to, kým nám rezort financií pošle peniaze. Hneď, ako sa tak stane, vieme do 24 hodín spustiť druhú etapu,“ uzavrel Doležal. Rezort financií po novom vedie expremiér Igor Matovič (OĽaNO).

Zhruba s hodinovým časovým odstupom reagoval rezort financií takisto na sociálnej sieti, že financie na podporu gastrosektoru a cestovného ruchu už uvoľnilo. „Ministerstvo financií schválilo žiadosť a medzičasom aj uvoľnilo financie na rozpočtové opatrenie z dielne ministerstva dopravy a výstavby SR. Spustenie druhej etapy schémy pomoci pre gastro a cestovný ruch sa tak môže začať,“ napísal rezort.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo financií #ministerstvo dopravy #andrej doležal #gastrosektor