Gastrosektor bol oklamaný, ohlásená pomoc je stále nedostupná, tvrdí iniciatíva 10 pre gastro

O kompenzácie za mesiace november 2020 až marec 2021 podľa iniciatívy 10 pre gastro doteraz nie je možné ani požiadať a ich vyplácanie je preto v nedohľadne.

18.04.2021 18:04
kaviareň, reštaurácia, terasa, rúško Foto: ,
Iniciatíva 10 pre gastro okrem iného žiada aj rýchle a jednoznačné stanovenie pravidiel pre otváranie terás. (Il. foto)
debata (5)

Iniciatíva 10 pre gastro upozorňuje, že podnikatelia v gastre sa cítia oklamaní, pretože podľa nich ohlásená pomoc pre cestovný ruch za obdobie druhej vlny nie je stále dostupná, mnohé existujúce schémy pomoci meškajú alebo sú nefunkčné a v rámci uvoľňovania opatrení pri zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii platia pre gastrosektor opäť prísnejšie podmienky.

Iniciatíva preto vyzýva vládu SR, aby čo najskôr sprístupnila možnosť podávať žiadosti o sľúbenú pomoc a čo najrýchlejšie začala túto pomoc vyplácať. Taktiež žiada, aby kompetentní bezodkladne ohlásili termín a podmienky pre otváranie vonkajších terás. Podľa vývoja situácie a platného covid automatu by sa terasy mali otvárať v pondelok 26. apríla.

Iniciatíva 10 pre gastro zároveň apeluje na to, aby podmienky otvárania neboli zverejnené opäť na poslednú chvíľu, pretože gastro prevádzky sa na to musia pripraviť priestorovo, materiálne, personálne, nákupom surovín a aj marketingovo.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #10 pre gastro #pomoc cestovnému ruchu #kompenzácie pre gastrosektor