Nové využitie pre opustené budovy: rezort dopravy to chce riešiť so samosprávami

Ministerstvo dopravy chce vo verejnom záujme rokovať so samosprávami o efektívnom a plnohodnotnom využití opustených a schátralých objektov, ktoré vlastnia spoločnosti v portfóliu rezortu.

11.04.2021 12:43
debata (1)

Ako informovala štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková, týka sa to aj starého depa vo vlastníctve Železníc SR (ŽSR), ktoré sa nachádza na okraji Trnavy a je roky nevyužité, chátra a stalo sa miestom zhromažďovania sociálnych živlov. Vo veci revitalizácie železničného depa už rokovala s trnavským primátorom Petrom Bročkom.

„V mene nášho ministerstva môžem deklarovať ochotu pristúpiť pragmaticky k podpore spolupráce medzi ministerstvom, jeho spoločnosťami a mestom Trnava, aby vo verejnom záujme prišlo k revitalizácii daného územia a na konci dňa tento priestor mohol slúžiť obyvateľom mesta a nielen im,“ tvrdí Bruncková.

Podľa jej slov je presvedčená, že sa podarí vdýchnuť tomuto územiu „nový život tak, aby slúžil ako areál na plnohodnotné využitie od športu po všemožné ďalšie voľnočasové aktivity“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #samospráva #budovy #ministerstvo dopravy #obnova budov