ZMOS chce prostredníctvom rezervačného systému pomôcť gastroprevádzkam

Reštauračný rezervačný systém na povinnú rezerváciu a registráciu hostí Bookio má byť k dispozícii začiatkom budúceho týždňa.

09.04.2021 13:33
gastrolístky, reštaurácie Foto:
Pre návštevu reštaurácii by mohol slúžiť systém na povinnú registráciu hosti nazvaný Bookio.
1

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je vo finálnej fáze prípravy ďalšej pomoci v období pandémie ochorenia COVID-19. Spolu s partnermi finišuje s pomocou pre reštaurácie.

Využiť chce rezervačný systém, ktorý sa osvedčil pri jesennom testovaní v mobilných odberových miestach. Ako vysvetlil hovorca ZMOS Michal Kaliňák, zlepšujúca sa epidemiologická situácia predstavuje príležitosť na reštart pandémiou paralyzovaných gastroprevádzok pri rešpektovaní potrebných pravidiel. K ich dosiahnutiu pomôže povinná rezervácia a registrácia hostí v reštauráciách. „Toto opatrenie umožní manažovať maximálnu povolenú kapacitu, prerozdeliť zákazníkov do presných časových blokov či zbierať o nich informácie a kontakty pre následné trasovanie,“ upozornil.

Reštauračný rezervačný systém Bookio má byť k dispozícii začiatkom budúceho týždňa. "Všetky potrebné informácie na využívanie si každá gastroprevádzka nájde na stránke ZMOS v sekcii rezervačný systém, kde budú informácie o novinkách a návodoch. Zároveň k dňu uvoľňovania opatrení bude na portáli menucka.sk prístupný vyhľadávač reštaurácií, ktoré budú otvorené podľa pravidiel a na základe využívania online rezervačného systému.

Kaliňák pripomína, že podmienka rezervácií sa objavuje aj v návrhoch Iniciatívy 10 pre gastro pre bezpečné otváranie reštaurácií. Iniciatíva apeluje na kompetentných, aby umožnili gastroprevádzkam fungovať čím skôr aspoň v obmedzených podmienkach, keďže sa v nich dá dostatočne dbať na hygienické pravidlá a oveľa lepšie trasovať v porovnaní s inými priestormi.

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ZMOS #michal kaliňák #gastro prevádzky #Bookio