Podnikateľom roka sa stal Michal Meško zo spoločnosti Martinus

Michal Meško zo spoločnosti Martinus bol v stredu večer na slávnostnom ceremoniáli, ktorý sa po prvýkrát v histórii súťaže konal virtuálne, vyhlásený za EY Podnikateľ roka 2020 Slovenskej republiky.

08.04.2021 11:25
debata (2)

„Získať toto ocenenie je pre mňa obrovská česť, no v prvom rade patrí všetkým, ktorých na pódiách a obálkach zvyčajne nevidno: rodine, Martinusákom, po boku ktorých môžem už desiatky rokov písať tento príbeh, aj čitateľom, ktorí ho stále čítajú, ” povedal Michal Meško, zo spoločnosti Martinus a víťaz súťaže EY Podnikateľ roka.

„Poslaním tejto súťaže je nielen vzdať uznanie úspešným podnikateľom, ale aj informovať verejnosť o inšpiratívnych podnikateľských príbehoch. Činnosť a aktivity slovenských podnikateľov často presahujú hranice našej republiky a mali by sme byť na nich právom hrdí,“ hovorí Marián Bíž, vedúci partner EY v Slovenskej republike. Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo dvadsaťdeväť podnikateľských osobností. Pätnásťčlenná porota súťaže hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií: podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť/osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia, celoštátny/glo­bálny dosah.

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2020 získal Martin Bujňák, spoluzakladateľ spoločnosti Capturing Reality. Titul EY Začínajúci podnikateľ roka 2020 získala Jana Kurilaková za spoločnosť KURA Collection. Záštitu nad súťažou EY Podnikateľ roka 2020 prevzala prezidentka Zuzana Čaputová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Podnikateľ roka #Kníhkupectvo Martinus