Obľúbenosť elektronických stravných lístkov rastie

Počet používateľov stravných kariet od firiem združených v AMOBE v porovnaní s rokom 2019 stúpol o 20 percent.

01.04.2021 11:03
gastrolístky, peniaze, reštaurácia Foto:
Elektronické karty postupné vytláčajú klasické gastrolístky. (Il. foto)
debata (1)

Asociácia moderných benefitov (AMOBE) odhaduje, že do roku 2023, kedy príde k povinnej elektronizácii stravných lístkov, bude už väčšia časť zamestnancov využívať stravné karty. Rastúcej obľube sa tešia najmä pre možnosť presnej platby, ale aj pre ich nižšiu ekologickú stopu.

Ako vyplýva z údajov zozbieraných agentúrou NielsenIQ, minulý rok vzrástol počet používateľov stravných kariet od firiem združených v AMOBE v porovnaní s rokom 2019 o 20 percent. „Ešte v roku 2016 využívalo stravné karty našich členov na Slovensku necelých 50-tisíc zamestnancov. Minulý rok to bolo v priemere 326-tisíc, a tento január už elektronickú alternatívu stravných lístkov využívalo rekordných 364-tisíc zamestnancov,“ upresňuje Štefan Petrík, prezident AMOBE.

Podľa nedávno prijatej novely Zákonníka práce by v roku 2023 malo dôjsť k plnej elektronizácii a zrušeniu možnosti využívania stravných lístkov. AMOBE očakáva, že by mal dovtedy počet používateľov stravných kariet predbehnúť počet ľudí využívajúcich klasické gastrolístky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #gastrolístky #stravné lístky #AMOBE #elektronické stravné karty