Zomrel bývalý minister financií František Hajnovič

František Hajnovič pôsobil od januára do októbra 2002 ako minister financií v prvej vláde Mikuláša Dzurindu.

26.03.2021 17:01
František Hajnovič Foto:
František Hajnovič bol ministrom financií vo vláde Mikuláša Dzurindu v roku 2002.
debata (1)

O smrti bývalého ministra financií a zakladajúceho člena Strany demokratickej ľavice (SDĽ) informovalo ministerstvo financií. „So zármutkom sme prijali správu o smrti RNDr. Františka Hajnoviča, ktorý zastával post ministra financií od 30. januára do 15. októbra 2002,“ píše ministerstvo na sociálnej sieti.

František Hajnovič v roku 1972 vyštudoval Matematicko-fyzikálnu fakultu Univerzity Karlovej v Prahe (odbor matematická ekonómia). Rigoróznu skúšku z odboru ekonometrie zložil na Univerzite Komenského v Bratislave. Absolvoval tiež stáže na univerzite v Bonne a Hamburgu, v Medzinárodnom menovom fonde a v CEMI Akadémie vied v Moskve.

V rokoch 1972–1994 pracoval v Inštitúte štatistiky a informatiky v odbore makroekonomických analýz a prognóz. V roku 1994 nastúpil do Národnej banky Slovenska ako pracovník výskumného úseku, neskôr vedúci oddelenia národohospodárskych a menových štúdií. Podieľal sa na príprave analýz a ďalších podkladov pre orgány NBS a na vypracovávaní stanovísk k materiálom predkladnaným do vlády SR.

V období od januára do októbra 2002 zastával post ministra financií v prvej vláde Mikuláša Dzurindu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonóm #SDĽ #minister financií #František Hajnovič