Ministerstvo investícií hľadá nové projekty pre hornú Nitru a ďalšie priemyselné regióny

Cieľom výzvy je tvorba zásobníka projektov, ktorý umožní včasné a efektívne čerpanie zdrojov z Fondu na spravodlivú transformáciu.

24.03.2021 17:09
remišová Foto: ,
Predsedníčka Za ľudí a ministerka investícií Veronika Remišová zverejnila novú nezáväznú výzvu na podporu priemyselných regiónov.
debata

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) preto vyhlasuje nezáväznú online výzvu na predkladanie projektových zámerov pre Fond na spravodlivú transformáciu.

Cieľom výzvy je tvorba zásobníka projektov, ktorý umožní včasné a efektívne čerpanie zdrojov z Fondu na spravodlivú transformáciu. Z tohto finančného nástroja EÚ Slovensko dostane 459 miliónov eur, ktoré sú určené na transformáciu hornej Nitry po ukončení ťažby uhlia a ďalších priemyselných regiónov (Košický kraj, Banskobystrický kraj, Bratislavský kraj).

Online výzva je otvorená a hodnotenie predložených projektových zámerov bude MIRRI SR vykonávať vo viacerých kolách. Prvé hodnotiace kolo výzvy bude uzavreté k 30. aprílu 2021. Výzva je nezáväzná, nakoľko čerpanie z Fondu na spravodlivú transformáciu bude možné až po príprave a schválení Plánu spravodlivej transformácie a po schválení eurofondového Operačného programu Slovensko pre programové obdobie 2021 – 2027.

Žiadatelia, ktorí sa chcú zapojiť do aktuálnej výzvy, musia svoje projektové zámery predložiť prostredníctvom online formulára.

Zber projektových zámerov a ich vyhodnocovanie zabezpečí tím odborníkov MIRRI SR v spolupráci so zástupcami dotknutých rezortov a technickej asistencie Európskej komisie – JASPERS. Vybrané projekty budú môcť čerpať tiež z pomoci pri príprave a písaní projektovej dokumentácie, na ktorú EÚ vyčlenila pre Slovensko, ako jedinú členskú krajinu, podporu vo výške 500-tisíc eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #Ministerstvo investícií regionálneho rozvoja a informatizácie #Plán spravodlivej transformácie