Remišovej rezort spustil digitálny Covid automat. Sú v ňom informácie podľa okresov

Zatiaľ ide o skúšobnú verziu. dôležité je, že každý by v nej mal nájsť informácie pre svoj okres, platné v aktuálnom dni.

19.03.2021 15:34
Veronika Remišová Foto: ,
Veronika Remišová predstavila digitálnu verziu Covid automatu.
debata (9)

Ministerstvo investícií dnes spustilo skúšobnú verziu digitálneho Covid automatu. Verejnosť vďaka nej získa prehľad o tom, aké konkrétne opatrenia platia v každom okrese v daný deň.

„Táto digitálna verzia pomôže komukoľvek správne sa orientovať, čo je zakázané a čo automat umožňuje pre každý okres. Dnes sme spustili prvú verziu, ku ktorej je možné posielať pripomienky a budeme ju postupne vylepšovať,“ uviedla vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

Digitálny Covid automat je prístupný z internetovej adresy automat.gov.sk pre mobilné zariadenia aj pre klasické počítače. Užívatelia mobilných telefónov si automat môžu jednoducho uložiť a používať ako štandardnú aplikáciu vo svojom telefóne. Stačí, ak si do prehliadača zadajú adresu, nemusia nič inštalovať.

Digitálny automat poskytuje prehľad o tom, aké aktivity a za akých podmienok môžu ľudia vykonávať v každom okrese. „Covid automat je veľmi komplikovaný mechanizmus a preto sa snažíme priniesť ho občanom v zjednodušenej digitálnej podobe. Zahrnuli sme do nej najčastejšie aktivity ľudí,“ povedala Remišová.

Tvorcom digitálneho Covid automatu je štátna spoločnosť Slovensko IT, ktorá je dcérskou spoločnosťou ministerstva investícií. Aktualizáciu údajov bude tiež zaisťovať Slovensko IT. Používanie digitálneho Covid automatu bude ministerstvo informatizácie v najbližších dňoch analyzovať v spolupráci so Slovenskom IT. V prípade, že nájde u občanov pozitívnu odozvu, rozhodne o rozširovaní a príprave jazykových mutácií.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Ministerstvo investícií regionálneho rozvoja a informatizácie #Covid automat #digitálny Covid automat