Do e-shopov dorazila jar. Vo veľkom sa predávajú hlavne záhradkárske potreby

Zlepšujúce sa počasie a stále platné opatrenia posieljaú čoraz viac ľudí do prírody a na záhrady. Tomu zodpovedá aj ponuka najpredávanejších výrobkov v rámci e-shopov. Podľa nákupného radcu Heureka idú v posledných týždňoch na dračku hlavne záhradné potreby a pomôcky.

17.03.2021 12:43
debata (6)

Záujem o túto kategóriu začal v online obchodoch stúpať už koncom februára, čo je skôr ako po minulé roky. „Dôvodom môžu byť aj pretrvávajúce protipandemické opatrenia, ktoré výrazne oklieštili voľnočasové aktivity ľudí a tak sa im záhrady stali posledným útočiskom,“ hovorí Michal Buzek, šéf analytikov Heureka.sk.

Medzi najväčších ťahúňov patrili vertikutátory, ktorých popularita vzrástla o 274 %, nasledovali vysokotlakové čističe (+188 %) či záhradné nožnice (+186 %). Darí sa aj pieskoviskám a vonkajšej dlažbe, ktoré podrástli tiež o desiatky percent. Medzi najpredávanejšie produkty sa zaradila napríklad aj stolová píla.

Prichádzajúca jar tiež láka ľudí za športom do prírody, čo sa prejavuje aj na popularite športovej a turistickej obuvi. Bežecké tenisky do prírody sú po zimnej pauze opäť obľúbené a ich popularita v internetových predajniach rastie v niektorých prípadoch o viac ako 1 000 percent.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #beh #záhrada #Turistika #e-shop