Na aktuálnej schôdzi parlamentu plénum neprerokuje novelu o rozpočtovej zodpovednosti

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa na aktuálnej schôdzi nebudú venovať novele zákona o rozpočtovej zodpovednosti. O vypustenie tohto bodu z programu požiadal minister financií Eduard Heger (OĽANO). Oznámil to v utorok v úvode 25. schôdze predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Návrh zákona sa pritom už viackrát presúval.

16.03.2021 14:20
debata

Zmeny v zákone o rozpočtovej zodpovednosti sa týkajú zavedenia limitu verejných výdavkov. Zároveň sa navrhuje naviazať horný limit dlhu verejnej správy na čistý dlh verejnej správy a z toho dôvodu sa navrhuje tiež upraviť sankčné pásma dlhovej brzdy a opatrenia, ktoré sa majú prijať pri dosiahnutí konkrétneho sankčného pásma.

Koaličná SaS ešte v decembri avizovala, že trvá na tom, aby sa do novely zákona premietla daňová brzda. Bez toho podľa poslanca a šéfa parlamentného finančného výboru Mariana Viskupiča (SaS) nebude strana hlasovať za návrh.

Poslankyňa Anna Zemanová (SaS) zároveň v utorok v mene štyroch poslaneckých klubov koaličných strán požiadala o preradenie viacerých vládnych, ale aj poslaneckých návrhov zákonov v druhom čítaní na koniec aktuálnej schôdze. Zemanová súčasne vzala späť návrh zákona o ochrane spotrebiteľa aj atómový zákon.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočtová zodpovednosť #Eduard Heger