V Bratislave bude sídlo Európskeho orgánu práce. Vláda odklepla jeho zriadenie

Vláda v piatok schválila návrh na zabezpečenie zriadenia sídla Európskeho orgánu práce (ELA) v Bratislave. Kabinet schválil znenie zmluvy o nájme nebytových priestorov, v ktorých bude zriadené sídlo ELA, medzi spoločnosťou Landererova 12, s.r.o., a spoločnosťou MH Invest, s.r.o. Po uzatvorení zmluvy o nájme ELA ako podnájomník uzatvorí zmluvu o podnájme nebytových priestorov so spoločnosťou MH Invest, s.r.o., ako nájomcom.

12.03.2021 13:23
debata (8)

Ako po rokovaní vlády uviedol minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak, ELA začne svoju činnosť v tomto roku. „Pre Slovensko je to významná vec, je to niekoľko stoviek pracovných miest, ktoré vzniknú, a pomáha to slovenskej ekonomike usporadúvaním rôznych kongresov a seminárov, ktoré sa uskutočnia na Slovensku s celoeurópskou pôsobnosťou,“ povedal.

O tom, že ELA bude sídliť v Bratislave, rozhodla ešte v júni 2019 v tajnom hlasovaní Rada ministrov pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti. Bratislava zvíťazila nad cyperskou Nikóziou, bulharskou Sofiou a lotyšskou Rigou, ktoré sa tiež uchádzali o sídlo ELA. Slovensko pritom uspelo už v prvom kole hlasovania, keď za Bratislavu hlasovalo 15 z 28 členských štátov Európskej únie.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vláda #Európsky orgán práce