Spustenie dostavby tunelu Višňové bolo pre mňa kľúčové, hovorí Doležal

Najdôležitejšími míľnikmi prvého roka vo funkcii boli pre ministra dopravy Andreja Doležala spustenie dostavby tunela Višňové a mýtny tender.

10.03.2021 12:39
Andrej Doležal (nominant Sme rodina) Foto: ,
Andrej Doležal považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov v prvom roku vo funkcii spustenie dostavby tunelu Višňové.
debata

Najdôležitejším míľnikom prvého roka vo funkcii bolo pre ministra dopravy Andreja Doležala (nominant Sme rodina) spustenie dostavby tunela Višňové. Medzi ďalšie ciele patril aj mýtny tender a stanovenie priorít vo výstavbe cestnej a železničnej infraštruktúry. Najviac času pritom zabrala agenda okolo nultého obchvatu Bratislavy. Šéf rezortu dopravy to uviedol v rozhovore pre TASR pri príležitosti hodnotenia prvého roku vlády.

„Prvý rok bol definovaný koronakrízou, ale zo začiatku aj mnohými personálnymi zmenami,“ opísal Doležal z pohľadu rezortu dopravy. Skonštatoval, že museli vymeniť kľúčové posty v strategických podnikoch. Rovnako bolo podľa neho potrebné určiť stratégiu, koncepciu a smerovanie celého rezortu ako takého. Zaoberal sa však aj prioritizáciou výstavby infraštruktúry, obstarávaním nového mýtneho systému a dostavbou diaľnice D1 s tunelom Višňové.

Doležal poznamenal, že vo všeobecnosti je spokojný s tým, že sa podarilo naštartovať koncepčnú prácu, stanoviť si jasné priority a ciele. „Kde vidím ešte rezervy, respektíve s čím som menej spokojný, to je oblasť financovania rezortu, ale som presvedčený, že práve naša koncepčná práca, dosiahnuté výsledky a jasne stanovené ciele nám pomôžu pri komunikácii s ministerstvom financií pri stanovení nového rozpočtu,“ dodal.

Zároveň povedal, že najviac času doposiaľ zabrala agenda, ktorý sa týka nultého obchvatu Bratislavy D4/R7. „Je za tým množstvo času komunikácie, množstvo problémov a množstvo riešení s koncesionárom. Aktuálne nás čaká arbitrážne konanie,“ podotkol minister.

debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo dopravy #tunel Višňové #andrej doležal #mýtny tender