Rezort dopravy podporuje jednotné pravidlá pre cestovanie v rámci EÚ

Neformálna Rada ministrov krajín EÚ, zodpovedných za cestovný ruch, na svojom aktuálnom mimoriadnom online zasadnutí otvorila otázku finančnej podpory a presného postupu v krajinách EÚ.

01.03.2021 14:19
debata

Ministerstvo dopravy podporuje jednotné pravidlá pre cestovanie a záchranu cestovného ruchu v krajinách Európskej únie. Ako zdôraznila prostredníctvom sociálnych sietí štátna tajomníčka rezortu dopravy Katarína Bruncková, spoločný postup krajín únie má priniesť obnovu dôvery ľudí v cestovanie, rýchlejšiu a adresnejšiu pomoc podnikom v cestovnom ruchu, ako aj uplatnenie osvedčených postupov z iných krajín a zdieľanie skúseností.

Slovenskú stranu na online rokovaní zastupovala štátna tajomníčka Katarína Bruncková, v ktorej gescii je cestovný ruch na ministerstve dopravy. Spoločné rozhodnutia majú podľa nej za cieľ pomôcť postihnutej oblasti priemyslu, ale aj sa pripraviť na situáciu, kedy pandémia koronavírusu odznie. Témou diskusie boli okrem iného aj rozvoj harmonizovaných pravidiel a úloha Európskej komisie v tomto smere, finančná pomoc podnikom a podpora kvalifikovaného personálu, ako aj využitie inovatívnych riešení a digitalizácia sektora s cieľom zvýšenia jeho udržateľnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #pandémia #covid pasy