Prednostne by mali byť zaočkovaní aj pracovníci v maloobchode

Podľa oficiálneho vyjadrenia Ministerstva zdravotníctva SR v prípade, že bude dostatok vakcín, v najbližšom období pristúpia príslušné očkovacie miesta k zaočkovaniu ľudí, pracujúcich v obchode v priamom kontakte s nakupujúcimi.

26.02.2021 10:45
dievča, predavačka, brigáda, supermarket,... Foto:
Ak bude dostatok vakcín, predavači a predavačky budú očkovaní prednostne.
debata (11)

Do zoznamu ľudí, ktorým bude podaná vakcína proti novému koronavírusu prednostne pribudnú aj pracovníci v maloobchode. Ministerstvo zdravotníctva to prisľúbilo po viacnásobných apeloch najväčšej slovenskej maloobchodnej siete COOP Jednota a Zväzu obchodu.

„Je to výborná správa! Som rád, že naše viacnásobné prosby ostali vypočuté a že autority si uvedomili, akí sú pracovníci v maloobchode dôležití. V tejto súvislosti som napísal aj otvorený list v mene systému COOP Jednota ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčimu so žiadosťou o prehodnotenie systému očkovania práve v prospech pracovníkov obchodu v aktuálnej pandemickej situácii,“ uviedol Ján Bilinský, generálny riaditeľ COOP Jednoty Slovensko.

Podľa oficiálneho vyjadrenia Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré obdržal Zväz obchodu SR, v prípade, že bude dostatok vakcín, v najbližšom období pristúpia príslušné očkovacie miesta k zaočkovaniu predavačiek/pre­davačov, pokladníčok/po­kladníkov a dokladačiek/do­kladačov tovaru pracujúcich v maloobchodných prevádzkach.

V nadväznosti na uvedené prebehlo rokovanie s Ministerstvom zdravotníctva SR, Ministerstvom vnútra SR a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, z ktorého vyplynula povinnosť pripraviť rodné čísla pracovníkov v predajniach zastávajúcich vyššie spomenuté profesie v dvoch častiach – osobitne osoby do 55 rokov a osoby nad 55 rokov. Osoby do 55 rokov budú zaočkované vakcínou AstraZeneca, osoby nad 55 rokov budú zaočkované vakcínou Pfizer.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #COOP Jednota #očkovanie predavačov