Zatvorte veľké firmy a otvorte obchody, služby i reštaurácie, vyzýva iniciatíva 10 pre gastro

Iniciatíva 10 pre gastro navrhuje riešenie aktuálnej krízy na Slovensku. Podľa nej treba aspoň na 20 dní zatvoriť všetky veľké firmy na Slovensku a otvoriť tie malé.

26.02.2021 08:53
Vieden restauracia pandemia
Gastroprevádzky sa dožadujú otvorenia, tvrdia, že vírus sa šíri inými cestami.
debata (7)

Iniciatíva 10 pre gastro navrhuje riešenie aktuálnej krízy na Slovensku. Podľa nej treba aspoň na 20 dní zatvoriť všetky firmy na Slovensku, ktoré zamestnávajú 100 a viac zamestnancov. V týchto prevádzkach je podľa iniciatívy dokázateľne vysoký predpoklad významného nekontrolovateľného šírenia vírusu.

Iniciatíva preto vyzýva premiéra Igora Matoviča, ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a hlavného hygienika SR Jána Mikasa, aby začali prijímať účinné opatrenia, ktoré zastavia šírenie vírusu. Ak by sa podľa iniciatívy všetky veľké firmy na Slovensku na 3 týždne zatvorili, striktne by sa kontrolovalo dodržiavanie tohto opatrenia a následne by sa zaviedla karanténa po prekročení hraníc SR, od apríla by sa opäť mohlo fungovanie ekonomiky vrátiť do normálu.

Iniciatíva tiež vyzýva kompetentných, aby naopak, v blízkej dobe umožnili otvorenie maloobchodný prevádzok, prevádzok gastro a iných služieb, aspoň v obmedzenom režime. Zo začiatku len s otvorenými terasami, neskôr aj interiéry, kde by to mohlo byť podmienené registráciou pri návšteve pre jednoduchšie trasovanie kontaktov, ak by to bolo potrebné.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #otvorenie obchodov #gastro prevádzky #10 pre gastro