Únia miest Slovenska: Sme partneri vlády, nie terč pre hlúpe útoky

Únia miest Slovenska (ÚMS) dôrazne žiada podpredsedu vlády SR Štefana Holého, aby zvážil a zmenil svoj slovník voči voleným predstaviteľom samosprávy.

25.02.2021 13:52
Štefan Holý Foto: ,
Štefan Holý obvinil samosprávy a stavebné úrady z absolútneho zlyhania a nepriamo aj z korupcie.
debata (3)

Únia miest Slovenska (ÚMS) vyhlásila, že na základe výsledkov práce podpredsedu vlády Štefana Holého a vyjadrení v súvislosti s novelou stavebného zákona je evidentné, že sa tejto téme nevenuje dostatočne, nerozumie jej a zároveň túto zložitú,odbornú tému podriaďuje svojmu politickému cieľu.

ÚMS zároveň žiada vládu SR, aby túto agendu zverila späť do kompetencie Ministerstva dopravy a výstavby SR, kde sú kvalifikovaní odborníci, ktorí novú stavebnú legislatívu dokážu,v spolupráci s ďalšími odborníkmi,fun­dovane pripraviť.

Únia podpredsedovi vlády Holému zároveň pripomína, že samosprávy sú v tejto téme partnermi a nie terčom pre hlúpe útoky a obvinenia. ÚMS zároveň konštatuje, že návrh na zmenu stavebnej legislatívy z dielne podpredsedu vlády SR Štefana Holého je pre mestá neprijateľný.

Holý na kritiku novej stavebnej legislatívy, ktorá prišla napríklad zo strany Združenia miest a obcí Slovenska a najnovšie aj z Únie miest Slovenska reagoval tak, že štát si musí v tejto oblasti vziať kompetencie späť, pretože neschopnosť alebo nekalé zámery mnohých zástupcov samosprávy umelo blokovali proces rozvoja územia do takej miery, že sa to stalo pre občanov a podnikateľov neúnosným. Zároveň samosprávu a stavebné úrady obvinil zo zlyhania, kvôli ktorému je málo bytov a ich ceny sú astronomické.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Únia miest Slovenska #Štefan Holý #ÚMS