Prevádzky MHD v niektorých mestách majú smolu. Rezort dopravy im nepomôže

Ministerstvo dopravy finančne nepomôže prevádzkovateľom MHD v mestách Bratislava, Košice, Prešov a Žilina. Hovorca rezortu Ivan Rudolf uviedol, že ministerstvo nie je objednávateľom MHD, a preto nemá zákonnú možnosť ani vyčlenené finančné prostriedky na priamu pomoc prevádzkovateľom MHD.

23.02.2021 14:10
debata (2)

Prevádzkovatelia MHD v mestách Bratislava, Košice, Prešov a Žilina v piatok (19. 2.) upozornili, že situácia vo verejnej doprave je po januári kritická a bez pomoci od štátu môže prísť k rušeniu liniek a k prepúšťaniu.

Výpadok tržieb v dôsledku koronakrízy označili za enormný, a preto predseda Predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Rybanský dostal poverenie rokovať s príslušnými ministerstvami o možnej forme štátnej pomoci pre verejnú dopravu.

Napríklad výpadok tržieb Dopravného podniku Bratislava, 29. najväčšieho zamestnávateľa na Slovensku, sa od začiatku koronakrízy vyšplhal na 21 miliónov eur. TASR oslovila s prosbou o stanovisko v tejto veci aj ministerstvo financií. Na otázky doteraz nereagovalo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MHD #ministerstvo dopravy #MHD Bratislava #MHD Košice