V januári rekordne stúpol záujem o nehnuteľnosti, najviac o rodinné domy v Bratislave

V januári rekordne stúpol záujem o nehnuteľnosti, najviac o rodinné domy v Bratislave. Návštevnosť realitných portálov na začiatku tohto roka významne vzrástla, a to oproti decembru 2020 až o 72 percent. Ako informujú analytici portálu Nehnuteľnosti.sk, dopyt po nehnuteľnostiach zo strany zákazníkov bol ešte vyšší, počet kontaktovaní inzerátov totiž stúpol takmer trojnásobne. Návštevnosť realitných portálov koncom januára dosiahla počet vyše 923-tisíc za týždeň. Nárast návštevníkov po sviatkoch je každoročne bežným javom, v tomto roku však dosiahol rekordné čísla aj v absolútnych hodnotách a aj v porovnaní s obdobím pred koronakrízou. Návštevnosť prekročila aj počet návštev spred roka o 42 percent.

22.02.2021 13:25
debata (5)

Návštevnosť realitných portálov mala v januári rastúci trend a záujemcovia o nové bývanie si inzeráty nielen prezerali, ale oveľa častejšie aj kontaktovali realitné kancelárie. V poslednom januárovom týždni vzrástol počet kontaktovaní inzerátov na portáli Nehnuteľnosti.sk oproti decembru o 172 percent. Počet kontaktov prevýšil aj rovnaké obdobie pred pandémiou takmer o 20 percent. „Podľa všetkých ukazovateľov dopyt po nehnuteľnostiach stále rastie aj napriek zlej pandemickej situácii. Je to spôsobené pravdepodobne tým, že mnoho záujemcov o nové bývanie svoje potreby kvôli koronakríze dlho odkladalo, a hoci je termín zlepšenia situácie na Slovensku neistý, potrebujú svoju situáciu čo najskôr operatívne riešiť,“ dodávajú analytici Nehnuteľnosti.sk.

Ako ďalej informoval portál Nehnuteľnosti.sk, v januári Slováci najviac vyhľadávali bývanie v Bratislavskom kraji. Do TOP 5 vyhľadávaných nehnuteľností sa dostali rodinné domy v Bratislavskom (13 percent), Trnavskom (4,7 percenta) a Nitrianskom kraji (3,5 percenta), ale aj 3-izbové (5 percent) a 2-izbové byty (4,6 petrcenta) z Bratislavské­ho kraja.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #byty #nehnuteľnosti #domy