Ani letná turistická sezóna nebude dobrá, obávajú sa hotelieri

Podľa Zväzu cestovného ruchu po zmiernení opatrení bude záujem najmä o more. Očakáva sa, že sezónu na Slovensku zachránia predovšetkým domáci návštevníci.

21.02.2021 10:56
dovolenka, turistika, dovolenkar, tatry,... Foto:
Predpokladá sa, že v lete zahraniční turisti nebudú mať o Slovensko záujem.
debata (13)

Predbežné prognózy hovoria, že tohtoročná letná sezóna nedosiahne parametre z posledného leta. A to napriek tomu, že sa očakáva, že ju zachránia domáci a českí turisti. Uviedol to prezident Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR Marek Harbuľák.

„Predpokladáme, že opatrenia by sa mohli zmierňovať s prichádzajúcim letom, ale to bude do značnej miery závisieť aj od intenzity očkovania a epidemiologickej situácie. Máme však obavy, že situácia na Slovensku nebude zďaleka taká dobrá ako v iných európskych krajinách,“ podotkol Harbuľák.

Zo spotrebiteľských prieskumov je podľa neho zrejmé, že záujem počas leta bude predovšetkým o destinácie, kde sú more a pláže. „Slovensko je v týchto prieskumoch na chvoste záujmu európskych turistov. Svoju úlohu tu zohrávajú aj zlý manažment riešenia pandémie a výsledky v boji proti ochoreniu COVID-19,“ dodal prezident ZCR.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #Zväz cestovného ruchu #hotelieri #turizmus na Slovensku