Ďalšia výstavba v Demänovskej doline. Majú tam vyrásť rekreačné domy a apartmány

Ponuku ubytovania v blízkosti turisticky atraktívnej Demänovskej doliny chce rozšíriť trenčiansky investor Real 4 Trade, ktorý tu plánuje postaviť minimálne 38 rekreačných a polyfunkčných objektov. Zámer v rámci posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) už investor predložil odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Liptovskom Mikuláši.

17.02.2021 21:53
debata (1)

Výstavba rezortu Pod Vápenicou je plánovaná v liptovskomi­kulášskej mestskej časti Demänová tesne pred vstupom do obce Demänovská dolina. Celková plocha zasiahnutého územia predstavuje viac ako 15 hektárov prevažne nelesnej vegetácie, pričom 60 percent výmery je vo vlastníctve investora a zvyšok v správe Slovenského pozemkového fondu.

Investičný zámer je pripravený v dvoch variantoch, pričom ten lacnejší s odhadovanými nákladmi vo výške 18 miliónov eur bez DPH počíta s výstavbou 29 rekreačných domov, troch polyfunkčných domov s 32 bytovými jednotkami, päť apartmánových domov s 60 bytovými jednotkami a rekreačného domu s 18 dvojlôžkovými apartmánmi.

Druhý variant je doplnený o ďalšie tri polyfunkčné domy a tiež tri apartmánové štvorpodlažné domy, čím celkové odhadované náklady projektu presahujú 32 miliónov eur bez DPH. „Predpokladaný začiatok výstavby v oboch posudzovaných variantoch je marec 2022. Je možné, že výstavba navrhovanej činnosti bude prebiehať v etapách, čo má vplyv na predpokladaný termín ukončenia výstavby,“ uvádza vo svojom zámere investor.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba #apartmán #developer #Demänovská dolina #rekreačné účely