Heger na Rade ECOFIN predstavil slovenský plán obnovy, vrátane daňovej reformy

Minister financií Eduard Heger (OĽaNO) predstavil v utorok na Rade ECOFIN slovenský Plán obnovy a odolnosti. Urobil tak spoločne s ministrami financií Poľska a Fínska. Priority v tom našom ostali rovnaké ako v decembri - vzdelávanie, zdravotníctvo, zelená ekonomika, efektívnosť štátu a verejných služieb, veda, výskum a inovácie. Minister zároveň predstavil aj daňovú reformu.

16.02.2021 15:15
eduard heger Foto: ,
Na snímke minister financií SR Eduard Heger
debata

Prezentoval jej ciele a nástroje, ako sú výdavkové stropy, rozpočtovanie založené na výkonoch a cieľoch, ale aj posilnenie princípov hodnoty za peniaze.

Dotkol sa aj relatívne krátkeho časového rámca, ktorý je vyhradený na prípravu plánov obnovy, keď potrebná legislatíva bola uzatvorená až vo februári tohto roka. Termín na odovzdanie plánov je pritom stanovený na koniec apríla 2021.

Heger tiež poďakoval Európskej komisii za spoluprácu. Slovensko podľa jeho slov chce „byť zodpovedným partnerom členským štátom EÚ a európskym inštitúciám a chce aj pomocou plánu obnovy prispieť k tomu, aby Európa bola v globálnom kontexte silnejšia“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska komisia #ECOFIN #plán obnovy