Daniari vylepšili chatbot Taxana, automaticky upozorňuje na dôležité termíny

Finančná správa vylepšila svoj automatizovaný chatbot Taxana. Po novom automaticky upozorňuje každého klienta, ktorý s ňou niekedy komunikoval, na dôležité termíny. Ako v tlačovej správe uviedla hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská, klientom finančnej správy tak už neujdú žiadne dôležité termíny.

12.02.2021 12:35
debata (1)

Nová služba podľa hovorkyne finančnej správy funguje pre všetkých, ktorí s Taxanou komunikovali na sociálnej sieti Facebook. „Naplno bude fungovať po uvoľnení pandemických pravidiel Facebooku,“ upozornila. Finančná správa zaviedla túto novinku, aby zvýšila non-stop dostupnosť svojich služieb pre klientov.

Taxana v minulom roku prekročila rekordnú métu 195-tisíc používateľov. Ako zdroj informácií chatbot využilo 73 265 nových používateľov, celkovo túto formu komunikácie využilo vlani 195 082 použí­vateľov. Daňový obsah doplnil v roku 2020 aj obsah colnej problematiky, konkrétne preclievania.

Taxana rozšírila aj systémové služby, a to v podobe najnovšej funkcionality zasielania dokumentov a formulárov používateľom automatizovaného chatbotu. Vlani boli najvyhľadávanejšími témami opatrenia týkajúce sa koronavírusu, dane z príjmov fyzických osôb, podávania daňových priznaní, eKasa a dane z pridanej hodnoty.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taxana #chatbot