Klesanie zamestnanosti pokračuje. V ubytovaní sa znížila až o štvrtinu

Pokles zamestnanosti v slovenskom priemysle pokračoval aj v decembri minulého roka. Ako informoval Štatistický úrad SR, v poslednom mesiaci vlaňajška sa zamestnanosť v priemysle medziročne znížila o 5,6 percenta. Zamestnanosť v tomto odvetví tak klesla osemnásty mesiac po sebe. Do júna 2019 pritom zamestnanosť v priemysle medziročne nepretržite rástla takmer šesť rokov.

12.02.2021 09:26
debata (14)

Zamestnanosť sa v decembri vlaňajška medziročne zvýšila len vo vybraných trhových službách, a to o 1,5 percenta, a v informačných a komunikačných činnostiach o 1,1 percenta. Okrem priemyslu zamestnanosť klesla aj v ubytovaní o 25,6 percenta, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 11,6 percenta, v stavebníctve o 7,7 percenta, vo veľkoobchode o 5,2 percenta, v maloobchode o 3,1 percenta, v doprave a skladovaní o tri percentá a v predaji a oprave motorových vozidiel o 1,1 percenta.

V priemere za celý minulý rok v porovnaní s rokom 2019 vzrástla zamestnanosť len v informačných a komunikačných činnostiach, a to o tri percentá. Znížila sa v ubytovaní o 14,2 percenta, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 8,2 percenta, v stavebníctve o 5,9 percenta, v priemysle o 5,6 percenta, vo veľkoobchode o 3,8 percenta, v maloobchode o 3,5 percenta, v predaji a oprave motorových vozidiel o 2,1 percenta, v doprave a skladovaní o jedno percento a vo vybraných trhových službách o 0,8 percenta.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanosť #nezamestnanosť #priemysel #hotelierstvo #pandémia