Koronavírus praje športovým obchodom. Ľudia čoraz viac kupujú športovú výbavu, najmä tú zimnú

Koronavírus praje predaju zimného športového oblečenia a potrieb. Ukazujú to najnovšie dáta od nákupného radcu Heureka. Za uplynulý mesiac o viac ako 1 000 % vzrástol záujem o bežecké lyže, turistické topánky či činky. V e-shopoch sa rastúcej popularite tešia aj korčule na ľad, hokejky alebo snežnice.

10.02.2021 10:35
debata

„Rast záujmu o zimné športové potreby je podmienený viacerými faktormi,“ vysvetľuje Michal Buzek, šéf analytikov nákupného radcu Heureka.sk. „Svoju nezanedbateľnú rolu zohrávajú novoročné predsavzatia, ktoré vždy spoľahlivo zvýšia záujem o športové potreby. Zimné počasie má tiež vplyv na nákupy outdoorových športových potrieb a netreba zabúdať ani na to, že v súčasnej situácii je pobyt v prírode jednou z mála aktivít, ktorým sa ľudia môžu venovať," hovorí.

Zvýšený záujem je aj o detskú sekciu športového oblečenia a príslušenstva, a to až o 1 500 %. Medzi často hľadané výrazy v e-shopoch patria aj boby a klzáky na sneh. O stovky percent stúpol aj záujem o detské rukavice, nohavice a čiapky.

„Slováci však ani počas zimných radovánok nezabúdajú na zodpovednosť,“ dodáva Buzek. Medzi trendy mesiaca sa zaradili aj 3-vrstvové rúška a respirátory.

debata chyba
Viac na túto tému: #zimné športy #e-shop #Heureka #koronavírus