V januári bolo na Slovensku vyhlásených 18 konkurzov

V porovnaní s decembrom 2020 ostal počet konkurzov na rovnakej úrovni a počet reštrukturalizácií sa zvýšil z nuly na dve.

09.02.2021 18:43
sudca, kladivko, spravodlivosť, peniaze,... Foto:
V januári bolo najviac konkurzov vyhlásených vo veľkoobchode a maloobchode a v oprave motorových vozidiel.
debata

V januári tohto roku bolo na Slovensku vyhlásených 18 konkurzov na majetok dlžníkov podnikateľských subjektov a boli povolené dve reštrukturalizácie. Ako vyplýva z údajov zverejnených spoločnosťou CRIF SK, v porovnaní s decembrom 2020 ostal počet konkurzov na rovnakej úrovni a počet reštrukturalizácií sa zvýšil z nuly na dve. V medziročnom porovnaní sa počet konkurzov zvýšil o necelých 6 % a počet reštrukturalizácií klesol z 3 na 2.

„V minulom mesiaci bolo zároveň pre nedostatok majetku zastavených sedem konkurzných konaní a z rovnakého dôvodu bolo zrušených šesť konkurzov. Znamená to, že veritelia týchto dlžníkov nedostanú zo svojich pohľadávok uhradené ani jedno euro,“ uviedla hlavná analytička CRIF SK Jana Marková.

Najväčším zamestnávateľom, na majetok ktorého bol vyhlásený konkurz, je spoločnosť Transmedic Slovakia, s.r.o., so sídlom v Banskej Bystrici. Zaoberala sa veľkoobchodom s farmaceutickým tovarom. Obe firmy, ktorým bola v povolená reštrukturalizácia, sú „eseročky“, ide o AG PLAY so sídlom v Bratislave, ktorá prevádzkuje herne a stávkové kancelárie a B.T. Transport z Trenčína, ktorá poskytuje zemné práce.

V januári aktuálneho roku bolo najviac konkurzov vyhlásených vo veľkoobchode a maloobchode a v oprave motorových vozidiel a motocyklov. Čo sa týka jednotlivých krajov, dominuje Prešovský kraj (6). Ani jeden konkurz nebol vyhlásený v Banskobystrickom a v Bratislavskom kra­ji.

debata chyba
Viac na túto tému: #reštrukturalizácia #konkurz #Crif SK