Koaličný poslanec sa nás snaží zastrašiť a umlčať, tvrdia potravinári

Potravinárska komora Slovenska s vážnym znepokojením prijala informáciu o údajnom podaní trestného oznámenia poslanca NR SR za hnutie Sme rodina Patricka Linharta na riaditeľku komory Janu Venhartovú.

03.02.2021 20:02
patrick linhart Foto: ,
Poslanec za hnutie Sme rodina Patrick Linhart údajne podal trestné oznámenie na šéfku potravinárskej komory.
debata (11)

Poslancovi Patrickovi Linhartovi sa nepáči, ako potravinári kritizujú schválenú novelu zákona o potravinách, respektíve potravinového semaforu. Potravinárska komora Slovenska (PKS) považuje tento krok a súvisiace invektívne vyjadrenia poslanca Linharta za pokus o zastrašovanie a za útok na slobodu prejavu.

Komora považuje navyše za osobitne znepokojujúce, že takýmto konaním sa prezentuje koaličný poslanec NR SR, ktorý by mal stáť v prvej línii ochrany základných ľudských práv a slobôd, ústavnosti a princípov právneho štátu.

Deje sa tak podľa nich navyše v období, keď v dôsledku núdzového stavu vyhláseného Vládou SR je realizácia ústavného práva na súdnu a inú právnu ochranu objektívne sťažená, a v súvislosti so zložitou epidemiologickou a spoločenskou situáciou sa vo verejnom priestore čoraz viac šíria nenávistné prejavy.

PKS preto vyzýva predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára, aby sa dištancoval od kroku poslanca Linharta a dal verejnú záruku, že hnutie a jeho predstavitelia budú stáť na strane ochrany slobody prejavu, princípov právneho štátu a férovej diskusie o verejných otázkach pri rešpektovaní názorového oponenta.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #trestné oznámenie #Potravinárska komora Slovenska #Patrick Linhart