Doležal: V piatok sa začínajú práce na podjazde pod D1, budú isté obmedzenia

V piatok (29. 1.) sa začína veľká operácia na križovatke budúcej diaľnice D4/D1. Uviedol to vo štvrtok vo videu na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) s tým, že motoristov čakajú aj isté dopravné obmedzenia.

28.01.2021 16:10
debata

„Vo všeobecnosti sa konečne ide robiť ten podjazd pod D1, kde sa to robí technologicky unikátnym postupom,“ priblížil Doležal. Celá konštrukcia by sa podľa jeho slov mala zasunúť pod D1 v priebehu niekoľkých dní. Doležal zároveň skonštatoval, že v piatok sa otvára aj úsek diaľnice D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka. Stavba, ktorá je súčasťou severného ťahu diaľnice D1, by mala podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) po dobudovaní ušetriť motoristom 10 minút.

Diaľničiari na svojej webovej stránke uvádzajú, že začiatok úseku je v križovatke diaľnic D1 a D3 pri Hričovskom Podhradí. Za križovatkou Hričovské Podhradie, ktorá bola vybudovaná v rámci stavby D1 Vrtižer – Hričovské Podhradie, sa diaľnica stáča na východ a prechádza cez vrch Viešky tunelom Ovčiarsko a za ním pokračuje po svahoch údolia potoka Bitarová.

„Na konci katastrálneho územia Bánová tunelom Žilina vchádza do údolia Rajčianky a obce Lietavská Lúčka. Obec Lietavskú Lúčku trasa diaľnice prekračuje estakádou a končí sa tesne pred križovatkou, ktorá je už súčasťou nasledujúceho úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala,“ dodala NDS na stránke.

debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #diaľnica D1 #ministerstvo dopravy #Martin Doležal