Vznik agentúry Slovakia Travel odsúhlasila koaličná rada. Fungovať by mohla od apríla

Pôsobnosť agentúry Slovakia Travel bude priamo naviazaná na už existujúce regionálne štruktúry, ktorými sú oblastné a krajské organizácie cestovného ruchu.

23.01.2021 14:27
príroda, túra, turistika, nordic walking Foto:
Nová agentúra chce zvýšiť aj počet prenocovaní na Slovensku.
debata (7)

Koaličná rada odsúhlasila vznik agentúry Slovakia Travel. Potvrdil to hovorca Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Ivan Rudolf s tým, že vzniknúť by mohla do 1. apríla tohto roka. Podmienkou je však ešte súhlas rezortu financií.

„Môžeme potvrdiť, že koaličná rada odsúhlasila vznik agentúry na podporu a propagáciu cestovného ruchu Slovakia Travel, jej vznik je však v zmysle zákona podmienený súhlasom Ministerstva financií (MF) SR. Tento finálny akt ešte nenastal a je nutnou podmienkou vzniku spoločnosti,“ vysvetlil Rudolf.

Od agentúry si rezort dopravy sľubuje oživenie cestovného ruchu po pandémii ochorenia COVID-19, konkurencieschop­nosť na zdrojových trhoch, ktorými sú pre SR susedné krajiny, ale aj zvýšenie podielu na HDP národného hospodárstva, podporu regiónov a odstraňovanie regionálnych disparít či podporu rozvoja turistickej infraštruktúry.

Projekt a návrh na vznik organizácie počíta so zriadením samostatnej príspevkovej organizácie po vzore väčšiny funkčných organizácií tohto typu na porovnateľných trhoch, napríklad v Českej republike. Jej pôsobnosť bude priamo naviazaná na už existujúce regionálne štruktúry, ktorými sú OOCR a KOCR (oblastné a krajské organizácie cestovného ruchu).

Cieľom je pracovať s exaktnými analytickými dátami z regiónov, analyzovať ich a prinášať konkrétne riešenia pre skvalitnenie cestovného ruchu na Slovensku, a to aj s prínosmi pre národné hospodárstvo.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #Slovakia Travel