ZSE testuje zamestnancov a ich rodiny aj cez víkend

ZSE v troch kolách pretestovala svojich zamestnancov v Nitre, v každom z nich výrazne klesla pozitivita. Cez víkend pokračuje v testovaní v štyroch mestách.

23.01.2021 10:49
Antigenove testovanie Nitra ZSE 01 Foto:
V Nitre spoločnosť ZSE už v troch kolách pretestovala svojich zamestnancov.
debata

Spoločnosť ZSE organizuje počas víkendu antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 pre svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, ktoré je súčasťou celoslovenského skríningového testovania.

Vzhľadom na pôsobenie spoločnosti v rámci západného Slovenska, testovanie sa organizuje vo viacerých mestách.

V piatok sa v Nitre uskutočnilo už tretie kolo antigénového testovania. Pretestovali všetkých, ktorí priamo pracujú v Nitre, resp. musia kvôli pracovným povinnostiam dochádzať do Nitry z iných okresov.

„Celkovo bolo počas troch kôl testovania v Nitre pretestovaných 980 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Percento pozitívne testovaných zamestnancov malo klesajúcu tendenciu. Počas prvého kola realizovaného dňa 8.1. 2021, bol podiel pozitívnych testov 1,78%. Počas druhého kola, realizovaného 15.1.2021, bolo percento pozitívne testovaných 0,81%, v piatok bola miera pozitivity na úrovni 0,26%, “ uviedol Peter Gálik, tajomník Centrálneho krízového štábu spoločnosti.

V antigénovom testovaní zamestnancov bude spoločnosť pokračovať aj v sobotu a nedeľu, konkrétne v mestách Bratislava, Dunajská Streda, Trenčín a Trnava.

debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #ZSE #antigénové testy