Nenaleťte podvodníkom! Šíri sa ďalší mail s odkazom na falošnú stránku Tatra banky

V krátkom čase ide už o druhý mail s odkazom na falošnú stránku banky. Približne pred týždňom rovnaký problém riešila aj VÚB banka.

15.01.2021 18:48
kreditná karta Foto:
Banka upozorňuje, že na jej falošnom webe žiadajú hekeri údaje z kreditnej karty.
debata

V piatok v poobedňajších hodinách sa začal šíriť podozrivý e-mail, ktorý obsahuje preklik na podvodnú stránku Tatra banky. Prišiel niektorým klientom banky, avšak aj neklientom.

Na stránke útočník vyžaduje vyplniť údaje o platobnej karte, ktorá následne môže byť zneužitá. Ide o podvodné konanie phishing, ktoré je zamerané na prelomenie ostražitosti klienta a následné získanie finančných prostriedkov. Pred týždňom polícia upozorňovala na podvodnú stránku, ktorá zase imitovala VÚB banku.

„Klientom aj neklientom odporúčame nereagovať na podozrivé e-maily a určite nevypĺňať citlivé a bankové údaje, ako prihlasovacie údaje do internetbankingu, číslo platobnej karty a podobne, cez priložený link,“ povedala p hovorkyňa Tatra banky Zuzana Žiaranová. Banka nikdy takýmto spôsobom podľa nej neoveruje svojich klientov a ani nepýta citlivé alebo bankové údaje.

Klientom Tatra banka rovnako odporúča zvýšiť opatrnosť. Pri zadávaní údajov je vždy potrebné sa presvedčiť, že stránka skutočne patrí banke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatra banka #phishing #podvodný e-mail #falošný web