Z Bratislavy sa dočasne obmedzujú lety do Británie, do Dominikánskej republiky však pribudnú

Z dôvodu epidemiologickej situácie vo Veľkej Británii a Írsku nebude dopravca Ryanair do konca marca zabezpečovať lety do Británie, na o niečo kratší čas ich obmedzuje aj Wizz Air.

15.01.2021 10:35
ryanair Foto: ,
Na Slovensku sa obmedzenie letov spoločnosti Ryanair dotkne cestujúcich na trase Bratislava – Solún (Thessaloniki).
debata

Z dôvodu epidemiologickej situácie vo Veľkej Británii a Írsku nebude dopravca Ryanair do konca marca zabezpečovať prílety do Bratislavy z Londýna-Stanstedu, Manchesteru a Dublinu a odlety do týchto destinácií. Lety od dnes obmedzuje aj dopravca WizzAir. Po dnešnej poslednej rotácii letu do Londýna a z neho plánuje opäť obnoviť lety do Londýna až od 10. februára.

Keďže Ryanair zabezpečoval počas zimného letového poriadku lety z Letiska M. R. Štefánika len do troch spomínaných destinácií, do konca marca, kedy sa v letectve zmenou času prechádza zo zimného na letný letový poriadok, dopravca Ryanair z letiska v Bratislave lety zabezpečovať nebude.

Wizz Air má v pláne od 10. februára obnoviť lety do/z Londýna-Lutonu a od začiatku marca aj do Kyjeva-Žuljany, bulharskej Sofie a Skopje v Severnom Macedónsku a z nich do Bratislavy. Obaja dopravcovia plánujú lety do ďalších destinácií obnoviť od konca marca 2021, od začiatku letného letového poriadku.

Naďalej môžu využiť cestujúci z Bratislavy pravidelnú linku do egyptskej Hurghady, ktorá je v prevádzke každý piatok, a aj novú pravidelnú linku do Štokholmu s frekvenciou dvakrát mesačne, každú druhú nedeľu. Od 6. februára obnoví lety do Dubaja a z neho dopravca flydubai, a to 1 x týždenne.

Novinkou počas zimnej sezóny sú priame charterové lety bez medzipristátia z letiska v Bratislave do letoviska Punta Canta v Dominikánskej republike. Na objednávku cestovných kancelárií ich bude od 12. februára do 24. marca zabezpečovať z bratislavského letiska nový dopravca Corendon lietadlom typu Boeing 767.

Počas jarných prázdnin sa bude lietať aj do emirátu Ras al Khaimah v Spojených arabských emirátoch a na Kapverdy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryanair #Wizz Air #letisko Bratislava #lety do Británie