Zamestnanci v obchode by sa mali očkovať prednostne, žiadajú odborári

Zamestnanci pracujúci v obchode by mali byť prednostne zaradení na vakcináciu proti ochoreniu COVID-19. Tvrdí to predseda Odborového zväzu pracovníkov obchodu a cestovného ruchu Jozef Zadňan, ktorý o to listom požiadal ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO).

11.01.2021 19:35
debata (4)

Zadňan poukázal na to, že zamestnanci pracujúci v maloobchode, veľkoobchode či logistike zabezpečujú na dennej báze zásobovanie obyvateľstva potravinami a ďalším tovarom dennej potreby. Zdôraznil, že v zamestnaní pravidelne prichádzajú do styku s množstvom zákazníkov, medzi ktorými sú aj zákazníci pozitívni na COVID-19.

Všetci totiž majú možnosť zabezpečiť si základné potraviny, drogistický tovar, lieky v najbližšej prevádzke. „Odborový zväz pracovníkov obchodu a cestovného ruchu je presvedčený, že aj táto skupina zamestnancov, ktorá zabezpečuje zásobovanie obyvateľstva, patrí do kritickej infraštruktúry,“ píše sa v liste ministrovi zdravotníctva.

Z tohto dôvodu ministra zdravotníctva žiadajú o zaradenie uvedenej skupiny zamestnancov na prednostnú vakcináciu proti COVID-19.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #obchod #očkovanie #vakcinácia