Finančná správa zverejnila prvé elektronické formuláre daňových priznaní

Finančná správa zverejnila prvé elektronické formuláre daňových priznaní. Ako TASR informovala hovorkyňa Finančnej správy Martina Rybanská, od piatka sú pre klientov dostupné formuláre pre daňové priznanie k dani z príjmov fyzických osôb typu A aj B či daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty.

01.01.2021 13:57
debata

Podľa hovorkyne v ďalších dňoch pribudnú na portáli Finančnej správy elektronické formuláre aj pre ďalšie dane a oznámenia. „Finančná správa vyšla v ústrety svojim klientom a zverejnila prvé elektronické formuláre daňových priznaní. Na portáli Finančnej správy či v aplikácii eDane klienti nájdu tlačivá a elektronické formuláre pre daň z príjmov fyzických osôb typu A aj B, ale aj pre daň z pridanej hodnoty,“ povedala Rybanská s tým, že chcú prispieť ku komfortu a spokojnosti svojich klientov.

Doplnila, že k elektronickým formulárom sa čoskoro dostanú aj právnické osoby. Aktuálne sa testujú elektronické formuláre pre daň z príjmov právnických osôb. „Štruktúrované elektronické formuláre si vzhľadom na úpravy legislatívy vyžadujú dôkladné zapracovanie a otestovanie legislatívnych zmien, a to aj vzhľadom na dosah zmien na zapracované riadkové vecné a logické kontroly v elektronických tlačivách,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #elektronické formuláre