Povianočné výpredaje sa začali. Ľudia sa vrhli na online nákupy

Ustal prvý ošiaľ a už sa začal ďalší. Len pár dní po predvianočných nákupoch sa ľudia opäť vracajú do obchodov, aby tak využili povianočné výpredaje. Koniec decembra je tak pre mnohé e-shopy druhým najsilnejším obdobím roka.

28.12.2020 11:10
debata (1)

Záujem o online nákupy v povianočných dňoch rastie zhruba o polovicu oproti bežnému roku, ktorý už beztak prekonal všetky rekordy. Najväčším lákadlom sú obrovské povianočné zľavy a finančné darčeky, ktoré si mnohí našli pod vianočným stromčekom.

„Ďalší veľký skok v nákupoch očakávame 4. januára, kedy mnohí po dovolenke znova usadnú za počítače a pustia sa do práce,“ informuje Tomáš Braverman, šéf nákupného radcu Heureka. Aj pri zľavách si však treba dávať pozor. Priemerná výška tých skutočných sa pohybuje okolo 18 %, takže niektoré sľubované fantastické zľavy nemusia byť vôbec výhodné. „Niekedy sú zľavnené ceny iba návratom k priemernej trhovej cene. Celoročný vývoj a porovnanie cien preto uvádzame v podobe grafickej krivky pri každom produkte. Kontrola ceny môže ušetriť nemalé peniaze,“ radí Bravermann.

Aj po Vianociach si však na tovar počkáme dlhšie ako je bežné. Z dôvodu zatvorených obchodov bude tento rok aj v povianočnom čase nápor na e-shopy a kuriérske spoločnosti enormný. Čakacia doba na doručenie objednaného tovaru sa tak môže predlžovať. Opäť sa však dá platiť aj na dobierku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #výpredaje