Záujem o schému pomoci pre cestovný ruch je veľký

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR zatiaľ eviduje veľký záujem o schému pomoci pre cestovný ruch, žiadosti pribúdajú každým dňom. Uviedol to minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Verí, že podnikateľom v tomto odvetví to pomôže preklenúť náročné obdobie.

26.12.2020 12:34
debata

„Schému pomoci pre cestovný ruch sme spustili 15. decembra, to znamená že podnikatelia sa už môžu uchádzať o peniaze zo 100-miliónového balíka,“ skonštatoval Doležal. Zdôraznil, že pri jej príprave komunikovali nielen s inštitúciami, ale najmä so zástupcami domáceho cestovného ruchu, či stavovskými organizáciami. „Považujem za dôležité nerozhodovať od stola, ale načúvať potrebám ľudí, preto sme pripravili jednoduchý formulár tak, aby o financie zo schémy pomoci vedeli ľudia požiadať bez stresu a zbytočnej byrokracie,“ skonštatoval.

Oprávnené obdobie pomoci je od začiatku pandémie, požiadať o pomoc teda môžu žiadatelia aj spätne, a to od 1. apríla 2020 až do 30. decembra 2021. Minister priblížil, že pomoc je zameraná na celý sektor cestovného ruchu, zahŕňa napríklad pomoc reštauráciám, športoviskám, lyžiarskym strediskám, cestovným kanceláriám či ubytovacím zariadeniam.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #schéma pomoci