Potravinoví inšpektori zistili nedostatky aj v predvianočnom období

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR vykonávali cielené kontroly pod názvom Vianoce 2020 v období od 1. októbra do 10. decembra.

24.12.2020 13:16
debata (3)

„Štátna veterinárna a potravinová správa SR nariadila všetkým regionálnym veterinárnym a potravinovým správam v SR vykonať v mesiacoch november a december sprísnené úradné kontroly potravín živočíšneho, rastlinného a zmiešaného pôvodu vrátane lahôdkarských výrobkov, ktoré sa tradične predávajú v akcii a konzumujú v období Vianoc a Nového roku,“ priblížili veterinári v aktuálnej správe.

Kontroly sa sústredili najmä na potraviny, ako sú vianočné pečivo, práškový cukor, pivo, medovina, kvasená kapusta, mak, sušené huby, mikulášske čokolády a cukrovinky, vianočné čokoládové a nečokoládové cukrovinky, sušené ovocie, orechy, zemiaky, liehoviny, majonézy, med, údené mäso, ryby, hydinové mäso a podobne. „Tieto kontroly sa vykonávali na každom stupni potravinového reťazca,“ priblížila ŠVPS.

„Vykonaných bolo 1283 kontrol, z čoho bolo 14 kontrol, pri ktorých sa zistili nedostatky. Skontrolovaných bolo 605 právnych subjektov a 1227 prevádzok. Nedostatky boli zistené na 14 prevádzkach. V nich bolo zistených 42 nedostatkov,“ dodala veterinárna a potravinová správa.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠVPS #potravinári