Lidl a Kaufland obdarovali pred Vianocami zdravotníkov v nemocniciach

Kaufland a Lidl venujú viac ako 1é ton potravín v hodnote 25-tisíc eur 23 nemocniciam po celom Slovensku. Ide o zariadenia, ktoré sú podľa hodnotenia Inštitútu zdravotných analýz (IZA) najvyťaženejšie vďaka zhoršujúcej sa pandémii. Pomoc nebude len jednorazová.

23.12.2020 12:01
debata

„V dnešnej ťažkej situácii chceme aj my pomôcť tam, kde môžeme. Preto sme sa rozhodli spojiť sily so spoločnosťou Lidl a podporiť zdravotníkov, ktorí v týchto dňoch často siahajú až na dno svojich síl. Radi by sme im aspoň čiastočne pomohli občerstvením z nášho sortimentu, a to nielen v tomto predvianočnom období,” vyjadrila sa Lucia Vargová, vedúca úseku firemnej komunikácie a hovorkyňa spoločnosti Kaufland.

„Situácia je mimoriadne vážna. Lekári a celý zdravotnícky personál robí všetko, čo je v ich silách, aby sme zákerného protivníka porazili. Radi by sme ich aspoň takýmto spôsobom podporili a zároveň chceme všetkých požiadať o maximálnu mieru opatrnosti a spolupatričnosti,“ povedal Tomáš Bezák, vedúci úseku komunikácie v spoločnosti Lidl.

Zdravotníci tak do daru dostali ovocie, kávu, džúsy, müsli tyčinky a ďalšie potraviny. V tejto forme pomoci a podpory budú pokračovať na mesačnej báze. Najvyťaženejšie nemocnice budú vyberať na základe analýz od IZA.

Pomoc uvítaj aj minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). „Ďakujem obom spoločnostiam za podporu zdravotníkom v nemocniciach, ktorí sa vytrvalo starajú o pacientov. Ako minister zdravotníctva zároveň prosím verejnosť, aby dodržiavala základné opatrenia ROR, teda nosenie rúška, dostatočný odstup a hygienu rúk. V kombinácii s dodržiavaním nastavených opatrení počas sviatočného obdobia verím, túto náročnú situáciu spoločne zvládneme,“ povedal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníci #Lidl #potravinová pomoc #Kaufland