Ľudia by teraz mali zvážiť svoje nákupné potreby, odkazujú obchodníci

Zväz obchodu (ZO) SR v súvislosti s protiepidemickými opatreniami prijatými pre obdobie vianočných a novoročných sviatkov a platnými od soboty 19. decembra vyzýva spotrebiteľov, vrátane seniorov, aby starostlivo zvážili svoje nákupné potreby a zvýšili ohľaduplnosť voči ostatným zákazníkom, pracovníkom predajní a všetkým spoluobčanom v obchodných prevádzkach, ktoré zostanú počas sviatočného obdobia otvorené.

18.12.2020 17:00
Billa, nákupný vozík, potraviny, nákup Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Ako ďalej uviedli predstavitelia ZO SR, Martin Katriak, prezident a Pavol Konštiak, 1. viceprezident, osobitne sa obchodníci obracajú na seniorov. „Osoby vo veku nad 65 rokov by na nákupy v potravinárskych predajniach a drogériách mali využívať prednostne pre nich špeciálne vyhradený čas,“ zdôraznili.

Keďže v predajniach naďalej trvá aj povinnosť dodržiavať limit 15 metrov štvrocových z predajnej plochy na jedného zákazníka, uvážlivým a ohľaduplným prístupom tak podľa ZO SR seniori pomôžu predísť zvýšenej koncentrácii zákazníkov v iných predajných hodinách a tým aj riziku šírenia nákazlivého ochorenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #obchody #opatrenia #pandémia