Nepomohol ani odklad. Pätina podnikateľov stále nepodala daňové priznanie

Pandemické odklady priznávania minuloročných príjmov už dávno skončili. Podnikatelia mali svoje daňové priznanie podať do konca októbra tohto roka. Rovnako mali zaplatiť aj daň. Aj napriek tomu tak doposiaľ neurobila až pätina firiem. Vyplýva to z dát poradenskej spoločnosti Bisnode.

15.12.2020 09:23
daňové priznanie, typ B Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Ešte pred uplynutím lehoty chýbalo na daňových úradoch priznanie od takmer polovice podnikateľov. Dodnes si túto povinnosť nesplnilo až 23 percent spoločností podnikajúcich na Slovensku. Ide celkovo o 2 010 akciových spoločností, čo predstavuje 26,6 percent firiem, a 64 090 spoločností s ručením obmedzeným, čo je 22,7 percenta z celkového počtu eseročiek na Slovensku.

„Najviac firiem je z Bratislavského kraja (27 %), Nitrianskeho kraja (25 %) a Trnavského kraja (23 %). Naopak najpoctivejší podnikatelia, ktorí si svoju povinnosť splnili sídlia v Trenčianskom a Žilinskom kraji (zhodne po 15 %),“ približuje dáta analytička Bisnode Petra Štěpánová.

Najviac nepriznaných príjmov pochádza z oblasti činnosti trustov, fondov a ostatných finančných subjektov (86 %), sprostredkovania obchodu a veľkoobchodného zastúpenia s nábytkom a železiarskym tovarom (65 %) a maloobchodu s nábytkom, svietidlami a ostatnými výrobkami pre domácnosť (51 %).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #podnikanie #pandémia #daňové priznanie