V bratislavskej Rači chcú z ponuky vyradiť lacný alkohol. Zatiaľ sa pridala jedna predajňa

V predajni Kraj v bratislavskej mestskej časti Rača kompletne vyradili lacný alkohol. V najbližších týždňoch už len dopredajú posledné kusy. Za všetkým je snaha mestskej časti, ktorá sa rozhodla zatočiť nielen s nelegálnym popíjaním na lavičkách, no i s odpadom.

05.12.2020 08:09
debata (5)

„Oslovili sme v minulosti predajňu Terno/ Kraj, či by nebolo možné prestať predávať poldecáky a papierové vína, keďže vytvárajú problém nelegálneho pitia na lavičkách, odpad po uliciach a podobne. Reagovali pozitívne a končia s týmto predajom,“ napísal na sociálnej sieti starosta mestskej časti Bratislava-Rača Michal Drotován. Verí, že sa pridajú aj ďalšie predajne. Starosta nečaká, že celý problém sa hneď vyrieši, ide len o prvý krok. „Verím, že sa postupne pridajú aj ďalšie prevádzky v Rači. Plne si uvedomujem, že riešenie tohto problému je dlhodobá vec a je potrebné veľké množstvo krokov. Nie je to ľahká a populárna téma a nedá sa riešiť na kľúč,“ dodal Drotován.

Na pulty predajne Kraj – Pekný cesta už nebudú pribúdať fľašky či krabice s lacným alkoholom. Reťazec prijal výzvu od starostu a chce pre obyvateľov mestskej časti zlepšiť prostredie i kvalitu nakupovania.

„Spoločnosť Terno real estate si uvedomuje spoločenskú zodpovednosť a nebojí sa jej postaviť čelom. Preto na základe výzvy predstavenstva mestskej časti Rača sme k 30. 11. 2020 prestali s ďalším objednávaním vín v PET obaloch a fľaštičiek s tvrdým alkoholom s objemom 0,5 dl,“ povedal Dávid Palička, korporátny právnik Terno real estate s.r.o. Citeľnej zmeny sa teda obyvatelia dočkajú už v najbližších týždňoch, keď sa minú zásoby v miestnej predajni Kraj – Pekná cesta.

Práve v Rači totiž zaznamenali viacero prípadov nelegálneho požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, čo vyvolávalo vlnu nevôle medzi občanmi, ktorí sa stretávali s nevhodným správaním i neporiadkom tvoreným z veľkej miery práve PET fľašami či krabicami z vína a malými fľaštičkami používanými na predaj tvrdého alkoholu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #alkohol #odpad #kraj #Terno #Drotován