Sociálne zariadenia na východe hľadajú ľudí. Výplaty bude dotovať štát

Takmer 50 nezamestnaných z úradu práce sa bude môcť najneskôr do 1. januára 2021 zamestnať v 12 sociálnych zariadeniach Prešovského samosprávneho kraja (PSK). TASR o tom za PSK informovala Lea Heilová.

28.11.2020 18:21
úrad prace Foto: ,
Úrad práce
debata (6)

Prostredníctvom projektu s názvom Pracuj, zmeň svoj život, ktorý vyhlásilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR počas druhej vlny nového koronavírusu, získajú prácu na deväť mesiacov. Rezort vyčlenil na mzdy týchto zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK prostredníctvom miestnych príslušných úradov práce viac ako 438-tisíc eur.

Nových pracovníkov majú získať zariadenia v deviatich okresoch Prešovského kraja. Najviac nezamestnaných sa uplatní v Domove sociálnych služieb sv. Jána z Boha v Spišskom Podhradí v okrese Levoča. Celkovo tam prijmú ôsmich uchádzačov o zamestnanie. Ďalšie tri zariadenia v Prešovskom kraji aktuálne čakajú na schválenie požadovaného počtu nezamestnaných od MPSVR SR.

„Veľmi ma teší, že nezamestnaní, ktorí prišli o prácu možno aj počas koronakrízy, nájdu svoje uplatnenie. Sociálni pracovníci, zdravotníci aj opatrovateľky sú v týchto časoch veľmi potrební, preto som rád, že im môžeme aj vďaka podpore ministerstva práce podať pomocnú ruku,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Verí, že ak sa osvedčia, ich zručnosti a schopnosti budú využité aj po ukončení projektu a budú im môcť ponúknuť stabilnejšiu prácu na dlhší čas. Ako Heilová dodala, PSK okrem toho zverejnil na svojej webovej stránke ďalších sedem voľných pracovných miest.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #dotácia #ministerstvo práce a sociálnych vecí #pracovné miesta #sociálne zariadenia