Musk už predbehol Gatesa a je druhým najbohatším človekom na svete

Zdá sa, že osobné bohatstvo Elona Muska, riaditeľa spoločnosti Tesla, letí nahor rýchlejšie ako jeho raketa SpaceX. Agentúra Bloomberg v pondelok (23. 11.) informovala, že Musk už predbehol Billa Gatesa, zakladateľa Microsoftu, a stal druhým najbohatším človekom na svete po Jeffovi Bezosovi, majiteľovi internetového obchodu Amazon.

24.11.2020 13:48
debata (10)

Pondelkový strmý nárast hodnoty akcií Tesla vyniesol Muskovi približne 7,2 miliardy USD (6,05 miliardy eur), čím sa nová čistá hodnota jeho majetku zvýšila na 127,9 miliardy USD.

Gatesovo čisté imanie by však bolo vyššie, keby v priebehu roka nevenoval charitatívnym organizáciám obrovské sumy vrátane 27 miliárd USD, ktoré šli jeho nadácii Gates Foundation.

Minulý týždeň sa objavila správa, že spoločnosť Tesla, ktorá vyrába elektromobily, bude od 21. decembra zaradená do akciového indexu S&P 500. Akcie Tesly po tomto oznámení vyskočili takmer o 14 %.

Za celý tento rok stúpli akcie Tesly o 387,8 %, pretože výrobca elektromobilov po rokoch strát konečne stabilne zarába peniaze a naďalej dosahuje míľniky v oblasti dodávok vozidiel. V 3. štvrťroku zarobila 331 miliónov USD a jej tržby dosiahli 8,77 miliardy USD.

Podľa analytikov z Wall Street sa môže hodnota akcií Tesly zdvojnásobiť, pretože sa v priebehu nasledujúcich piatich rokov zvýši globálny dopyt po elektrických vozidlách.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #bill gates #Elon Musk