Bratislava kúpi 30 nových nízkopodlažných električiek

30 nových električiek umožní obnoviť časť vozidlového parku nahradením najstarších vozidiel, čím sa zvýši nielen poskytovaná prepravná kapacita, ale aj komfort cestovania v MHD

18.11.2020 12:07
elektricka Foto:
V súčasnosti DPB pripravuje aj podmienky na vyhlásenie verejného obstarávania na nákup ďalších 10 obojsmerných, nízkopodlažných električiek
debata

DPB očakáva od projektových zámerov, ktoré predložil Ministerstvu dopravy a výstavby SR, výrazné kvalitatívne zlepšenie cestovania MHD v Bratislave. „Obnova vozidlového parku je nevyhnutnou súčasťou našich snáh o prilákanie väčšieho množstva ľudí do verejnej dopravy, a na to sa snažíme v čo najväčšej možnej miere využiť dostupné prostriedky z eurofondov,“ uviedol Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB.

30 nových električiek umožní obnoviť časť vozidlového parku nahradením najstarších vozidiel, čím sa zvýši nielen poskytovaná prepravná kapacita, ale aj komfort cestovania v MHD. Budú mať totiž výkonnú klimatizáciu, determálne sklá a inovovaný informačný systém, aký poznajú cestujúci z 11 nových autobusov, ktoré jazdia na letisko. Zobrazuje napríklad prestupy v reálnom čase. Vďaka 30 novým električkám budeme mať v roku 2023 75 % električiek v uliciach Bratislavy nízkopodlažných.

V súčasnosti DPB finalizuje aj prípravu podmienok na vyhlásenie verejného obstarávania na nákup ďalších 10 obojsmerných, nízkopodlažných električiek, ktoré pomôžu zredukovať aj potrebu náhradnej autobusovej dopravy počas modernizácie električkových tra­tí.

Zároveň DPB začal, v súvislosti plánovaným predĺžením električkovej trate v Petržalke, pripravovať projekt na nákup ďalších električiek, ktoré budú mať o 50 % vyššiu kapacitu, ako súčasné bratislavské električky.

debata chyba
Viac na túto tému: #električka #Dopravný podnik Bratislava