Na podanie žiadosti o dotáciu na nájomné z prvej vlny ostávajú ešte dva týždne

Podnikatelia zasiahnutí prvou vlnou pandémie koronavírusu majú ešte dva týždne na to, aby požiadali štát o dotáciu na nájomné. Na Ministerstvo hospodárstva SR sa totiž môžu obrátiť do konca novembra. Ako ďalej informoval rezort, doteraz vyplatil 14 787 žiadostí v celkovej sume takmer 30,84 mil. eur. O dotácie pritom môžu žiadať aj subjekty, ktorých sa priamo dotkli septembrové opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

17.11.2020 13:40
debata

Ministerstvo podľa hovorkyne Kataríny Matejkovej robí všetko pre to, aby mohli o dotácie žiadať aj podnikatelia zasiahnutí druhou vlnou pandémie, a teda aj tí, ktorých prevádzky síce neboli zatvorené, no zákazníci sa do nich pre obmedzenie pohybu občanov nedostali. „Preto v súčasnosti rokujeme a hľadáme možnosti, aby aj títo podnikatelia mali nárok na dotácie na nájomné,“ dodala pre agentúru SITA.

Aktuálne môžu o dotáciu na nájomné žiadať podnikatelia, ktorí mali v prvej vlne koronakrízy zatvorené prevádzky alebo významne obmedzili svoju činnosť. Mechanizmus je postavený na dobrovoľnosti, na dohode prenajímateľa a nájomcu. Dotáciu na nájomné možno poskytnúť vo výške, v akej prenajímateľ dal zľavu z nájomného svojmu nájomcovi, najviac však v sume 50 % nájomného.

debata chyba
Viac na túto tému: #nájom #pandémia #koronavírus #prvá vlna