Sulíkov pozdrav Matovičovi z "dovolenky", kde vybavuje EXPO: Dovolil som si

Igor Matovič dobre vedel, na akej "dovolenke" som, odkázal Richard Sulík premiérovi a dodal, že ten mu za chrbtom schválil dotáciu pre štátnu zdravotnú poisťovňu, s ktorou nesúhlasil. Minister hospodárstva uviedol, že je v zahraničí pracovne pre budúcu svetovú výstavu Expo, ktorá sa bude konať v Dubaji. Slovná prestrelka medzi lídrom OĽaNO a šéfom SaS tak naďalej pokračuje.

12.11.2020 14:28
debata (45)

Sulík na sociálnej sieti kritizoval takzvané komunitné testovanie, ktoré presadzuje Matovič, podľa ktorého by reštaurácie, fitness kluby či iné prevádzky mali testovať ľudí, ak chcú mať otvorené. Odporučil, aby sa vláda konečne držala rád vedcov a intenzívne testovala v prvom rade ohniská nákazy.

Matovič komentoval Sulíkov status takto: „Ja by som si chcel tiež v tejto ťažkej dobe, kedy nám dennodenne zomierajú ľudia a tisícky ľudí sú v nemocniciach na COVID-19, dopriať dovolenku a vypisovať facebookové statusy,“ povedal Matovič.

Sulík mu vo štvrtok odpovedal ďalším statusom, v ktorom napísal, že premiér dobre vie, prečo je v zahraničí a že to nie je dovolenka.

„Termín u pani ministerky zahraničnej spolupráce v Emirátoch Reem Ebrahim Al Hashimy som dostal na utorok. Keďže sa tam lieta len štvrtky až nedele, v nedeľu som sadol na lietadlo. O tejto mojej "dovolenke“ pán premiér vedel. A v stredu sa na vláde nečakane objavila 100miliónová dotácia pre VŠZP, s ktorou by som ani vo sne nesúhlasil. Náhoda? Tak určiteeee…"

Túto dotáciu na dofinancovanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne kritizovala aj Jana Bittó Cigániková zo SaS. Matovič ju následne označil za ťažkú lobistku finančnej skupiny Penta a viackrát povedal, že ju nepovažuje za koaličnú poslankyňu.

V Dubaji sa v tomto roku mala konať svetová výstava EXPO, ktorú však pre pandémiu posunuli na rok 2021. Slovensko sa jej chystá zúčastniť.

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič