Doležal prosí dôchodcov, aby požiadali o bezplatné doručenie dôchodkov až domov

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal, ktorého rezort zodpovedá aj za Slovenskú poštu, prosí ľudí, aby v záujme ochrany pred ochorením COVID-19 požiadali o bezplatné doručenie dôchodkov až domov. Slovenská pošta umožňuje dôchodcom, ktorí si chodia po dôchodok na pobočku pošty, aby si ho jednoduchým telefonátom presmerovali domov. Vyhnú sa tak ohrozeniu koronavírusom a problémom so zákazom vychádzania, ak sú vo veku nad 65 rokov a mali preto výnimku v celoplošnom testovaní. Informoval o tom Ivan Rudolf, poradca ministerstva dopravy a výstavby pre komunikáciu.

09.11.2020 13:47
Andrej Doležal (nominant Sme rodina) Foto: ,
Andrej Doležal (nominant Sme rodina)
debata (15)

„Ide zhruba o 5 percent dôchodcov, ktorí využívajú doručenie dôchodcovskej dávky na pobočku Slovenskej pošty a dôchodok im je vyplácaný v hotovosti. Prosíme ich o to, keďže situácia je v danom období pre poberateľov dôchodkov obzvlášť riziková, aby využili aktuálny zjednodušený spôsob, telefonicky kontaktovali svoju pobočku pošty a nechali si doniesť dôchodok poštovými doručovateľmi priamo domov. Služba je pre dôchodcov bezplatná,“ uviedol Andrej Doležal.

Doručenie dôchodku priamo domov využíva v súčasnosti 95 percent poberateľov tejto dávky vyplácanej prostredníctvom Slovenskej pošty. V aktuálnej situácii súvisiacej so šírením ochorenia COVID-19 odporúča rezort dopravy a výstavby všetkým, aby využili najmä bezkontaktný spôsob výplaty dôchodku – na číslo účtu.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodky #andrej doležal