Štedrá odmena za prácu? Čínska firma darovala zamestnancom nové autá

Čínskej oceliarskej firme Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation sa darilo aj napriek koronakríze. Odmenu za splnenie hospodárskeho plánu tak dostali aj zamestnanci. Firma im rozdala 4 116 automobilov a ich poistenie na päť rokov.

06.11.2020 12:12
autá, predaj áut Foto:
debata (2)

Keďže pandémia čínskej fabrike praje, pocítili to aj zamestnanci, informoval o tom český portál iDnes.cz. Podľa neho je to od firmy aj poďakovanie za to, že hospodársky plán zvládla za pomoci pracovníkov prekročiť už piatykrát. Vozidlá im rozdávala na firemnej akcii, ktorá sa konala na začiatku októbra.

Celkovo si zamestnanci rozdelili 2 933 nových Fordov a 1 183 Volkswagenov. Všetky vozidlá budú zároveň prihlásené na náklady spoločnosti. Okrem toho im vedenie bude päť rokov platiť poistenie a daň za vozidlo. Podľa odhadov bude táto odmena firmu stáť približne 500 miliárd čínskych juanov, čo je viac ako 635 miliónov eur.

Podľa portálu iDnes však nie je vylúčené, že pri tak veľkej objednávke vozidiel dostala firma nejakú zľavu. Odovzdávanie prebehlo vo vonkajších priestoroch, kde boli prítomné aj kamery a slávnosť sa naživo streamovala na sociálnych sieťach. Niektorí zamestnanci však neboli úplne nadšení a radšej by privítali finančnú odmenu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #zamestnanci #odmena